Vanliga frågor

Vad är en Segway?

En Segway är ett stort elektriskt tvåhjuligt, självbalanserande fordon. En Segway är nästan ljudlös och extremt energieffektiv. Den har inbyggd dator, trackingsystem, hastighetsmätare, balansindikator, hastighetsmätare och flera gyroskop. Detta gör det enklare för dig att hålla balansen. En Segway fungerar genom att köra framåt när du lutar dig framåt och den saktar ner när du lutar dig tillbaka. Den roterar när du rör styret i sidled. Du styr den enkelt med dina egen kroppsrörelser. Den är en slags förlängning av din kropp. Den kan köras i en hastighet upp till 22 km/h.

 

Kan vem som helst köra Segway?

Ja, i stort sett kan alla köra en Segway. Alla genomgår en säkerhetsutbildning och vi gör en test innan vi släpper i väg dig/er. Det brukar inte ta många minuter innan man hittar tricket att hantera en Segway. Segway I2 PT är godkänd som en cykel av Trafikverket. Segwayinorr tillämpar åldersgränsen på 20 år för att få hyra själv. I målsmans sällskap är åldersgränsen 12 år.

Vid turkörning godtar vi en åldersgräns från 15 år utan målsman(men med målsmans tillstånd). All körning sker på egen risk. All körning av Segway sker i nyktert tillstånd. Max personvikt på Segway är 115 kg. Minsta kroppsvikt är 40 kg. Dessa är viktgränser som fastställts av fabriken, av säkerhetsskäl.

 

Kan du köra med egen privat, sluten grupp utan andra?

Ja, men vi har ett minumumbelopp på 5000 kr, frakt tillkommer beroende på ort. Exempelvis kan ni hyra fem Segway för tur på tre timmar.

 

Var börjar våra guidade turer?

Praktiskt taget alla våra guidade dagliga turer börjar och slutar i vår lokal i Boden. Resorna är mellan 1-3 timmar och inkluderar : Instruktion, informationsmöten, personlig träning, hjälm, väst, vid behov regnskydd, Rutterna varierar mellan 5 kilometer till 12 km.

 

Kan jag avboka / ändra en bokad turné?

Ja, upp till 7 dagar innan start kan du avboka. Vi återbetalar dig då hela beloppet.

 

Bagage, väskor, toalett mm .

Du kan lämna både skor, väskor, mm i vår lokal, under hyrtiden. Detta sker dock på egen risk.

I vår lokal finns tillgång till kundtoalett.

 

Kommer det att ställas in på grund av regn?

Nej. Vi vill inte avbryta på grund av regn. Segwaytours fungerar med regnkläder. Det är fortfarande en rolig och annorlunda resa.

 

Hur är det med vinter, snö och is?

Vi kör året runt. Maskinerna har dubbdäck och belysning, men vi förbehåller oss rätten att ställa in turer vid förekomst av tung snö eller isiga vägar. Detta på grund av säkerheten.

I så fall kommer du att erbjudas en ny resa eller pengarna tillbaka.

 

Kan du hyra en Segway utan en guide och göra privata tillställningar?

Vi hyr ut Segways för företagsevenemang och privata tillställningar som födelsedagar, bröllop etc. Vid hyra mer än ett dygn tas en depositionsavgift på 5000 kr ut. Denna återfås i samband med återlämnandet av fordonet/fordonen.

 

Har ni presentkort?

Vi utfärdar presentkort som är en uppskattad överraskning.

 

Vad gäller försäkring?

Segwayinorr har tecknat en försäkring mot tredje part. Skulle en Segway bli skadad täcker vi detta. Men du är däremot 100% ansvarig för din egen hälsa och välbefinnande när du kör Segway. Detta gäller även för dina egna ägodelar. Här kan din egen hemförsäkring, vid behov träda i kraft, i händelse av en olycka. Segwayinorr kan inte hållas ansvarig för eventuella skador som du kan orsaka dig själv, andra eller andras egendom. Du har personligen ansvar för den hyrda Segwayen.

 

Kan du köpa en Segway?

Ja, vi är auktoriserade återförsäljare på Segways. Kontakta oss för en offert, info@segwayinorr.se.

 

 

Copyright Adell´s event AB ©All Rights Reserved

SEGWAYinorr

Vi vill bjuda på något annorlunda, ovanligt och hisnande roligt. Segway är det lättaste fordonet att lära sig. Vi brukar säga att efter tre minuter så känns den som förlängd del av kroppen.

 

Vi hyr ut privat, men håller i såväl företagsevent, kickoffer och andra grupp-aktiviteter.

 

KONTAKT

SEGWAYinorr

Varvsgatan 71 Luleå

972 34 Luleå

 

 

Telefon 0921- 199 00

Mobil: 070 299 29 99

info@segwayinorr.se

EVENT

Lagkamp på Segway på nästa arbetsplats träff? Vi gör företagsfesten ännu roligare. Bokningsbart maj, augusti och september.

SOMMAR 2015

Segway finns att hyra på Pite Havsbad och på Boden Camping.