Så funkar den

Så fungerar en Segway

Seway är världens första självbalanserande människotransportör.

Tekniken är komplicerad men principen är mycket enklare. Varken gas eller broms behövs. Kör gör du genom att luta dig framåt på Segwayen, så åker den framåt. Lutar du dig bakåt åker den bakåt. Ju mer du lutar dig, desto fortare går det. För att stanna rätar du på dig. Svänger gör du med hjälp av det ena handtaget, varvid fordonets motorer styr hjulen individuellt vad gäller såväl hastighet som riktning.

 

En Segway följer vårat röresemönster. Om du står upp och din kropp lutar dig framåt, reagerar din hjärna på signaler från balansorganet och du tar automatiskt ett litet steg framåt. Håller du på att falla, tar du ett större steg.

 

Även Segway innehåller ett balansorgan (Balance Sensor Assembly), bestående av fem datoriserade gyroskop och två lutningssensorer. Den mäter av hur du strå 100 gånger i sekunden och reagerar därmed omedelbart på minsta kroppsrörelse, så att hela ekipaget håller balansen. Hela drivsystemet är dubblerat, det vill säga det har dubbla batterier, gyron, datorer och elmotorer. Skulle någon del i drivsystemet gå sönder fungerar därför fordonet ändå.

 

Tekniken är patenterad och kallas dynamisk stabilisering. Mikroprocessorena i en Segway är tillsammans ungefär tre gånger kraftfullare än processorn i en PC.

 

 

Copyright Adell´s event AB ©All Rights Reserved

SEGWAYinorr

Vi vill bjuda på något annorlunda, ovanligt och hisnande roligt. Segway är det lättaste fordonet att lära sig. Vi brukar säga att efter tre minuter så känns den som förlängd del av kroppen.

 

Vi hyr ut privat, men håller i såväl företagsevent, kickoffer och andra grupp-aktiviteter.

 

KONTAKT

SEGWAYinorr

Varvsgatan 71 Luleå

972 34 Luleå

 

 

Telefon 0921- 199 00

Mobil: 070 299 29 99

info@segwayinorr.se

EVENT

Lagkamp på Segway på nästa arbetsplats träff? Vi gör företagsfesten ännu roligare. Bokningsbart maj, augusti och september.

SOMMAR 2015

Segway finns att hyra på Pite Havsbad och på Boden Camping.